Διαφήμιση
Διαφήμιση


Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

altΜέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα διαδικτυακή εφαρμογή για το τρέχον έτος ενίσχυσης. 
Ακύρωση υποβληθείσας αίτησης μπορεί να υποβληθεί ως και την 10/07/2017, σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ , τα οποία εξηγούν πως μετά την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων των συμβαλλόμενων στην διαδικτυακή εφαρμογή εμφανίζονται ο αριθμός, η προέλευση και η περιφέρεια των δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, που κατέχει ο δικαιούχος και εκείνος επιλέγει τα δικαιώματα που επιθυμεί να μεταβιβάσει καθώς και τα στοιχεία των επιθυμητών προς μεταβίβαση αγροτεμαχίων (στην περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων με γη).
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

12.200 στρέμματα καλλιεργειών

alt12.200 στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών  επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του διημέρου 16 και 17 Ιουνίου στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης, σύμφωνα με την εκτίμηση του  διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων Εμμανουήλ Γουγουλάκη. 
Κλιμάκια της ΔΑΟΚ πραγματοποίησαν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές προχθές την Δευτέρα,  ενώ χθες Τρίτη έγιναν μαζί με κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να εκτιμηθεί η ζημιά και να ενημερωθούν για τις ενέργειες που οφείλουν να αναλάβουν οι γεωργοί στο ζήτημα των αποζημιώσεων. Στο  χθεσινό κλιμάκιο συμμετείχε και η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Οι καλλιέργειες επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα. 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Τέλος στην «τεχνική λύση»

altΕξελίξεις στο ζήτημα με τους βοσκότοπους αναμένονται στο ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς θα λήξει η «τεχνική λύση» στην κατανομή τους.
Μετά απ’ αυτό, θα ακολουθήσει νέα κατανομή των βοσκήσιμων γαιών και καταμέτρηση του ζωικού κεφαλαίου, το οποίο θα κατανεμηθεί βάσει των στρεμμάτων για τους βοσκότοπους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ).
«Η λεγόμενη τεχνική λύση για το ζήτημα των βοσκοτόπων προκάλεσε πρόβλημα με τις επιδοτήσεις, διότι αυτές μειώθηκαν σε πολλούς αγρότες, την εποχή που τις έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη» υπογραμμίζουν κτηνοτρόφοι και επισημαίνουν  «αυτό οφείλεται στο ότι «μεταφέρθηκαν» εκτάσεις, δηλαδή σαν να «μεταφέρθηκαν» κοπάδια από τα Τρίκαλα σε άλλο Νομό της χώρας μας, προκειμένου να εξοικονομηθούν βοσκότοποι».
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Ομάδες παραγωγών και μείωση της νιτρορύπανσης

altΔύο μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΣΠΑ) θα προκηρυχθούν μέσα στο δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2017.
Πρόκειται για τις ομάδες παραγωγών και την μείωση της νιτρορύπανσης. 
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών. Ο ελάχιστος αριθμός μελών για τις ομάδες φυτικής παραγωγής είναι 10, για τις ομάδες ζωικής παραγωγής 5 και για τις οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής όπως προβλέπεται.
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Καταμέτρηση βλαβερών εντόμων

altΠαγίδες για την καταμέτρηση βλαβερών εντόμων στις βαμβακοφυτείες  και στις καλλιέργειες πεπονοειδών, τοποθέτησε το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης 14 και 15 Ιουνίου, το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων.
Ο διευθυντής ΔΑΟΚ Εμμανουήλ Γουγουλάκης, σημειώνει πως στόχος της δράσης αυτής είναι η καταγραφή των πληθυσμών των εντόμων και κυρίως του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού, ώστε έγκαιρα να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης των καλλιεργειών και σημειώνει πως στο συγκεκριμένο διήμερο  στελέχη της Υπηρεσίας τοποθέτησαν τις προβλεπόμενες παγίδες, ξεκινώντας από την Πηνειάδα και φτάνοντας μέχρι την Βασιλική, καλύπτοντας όλη την περιοχή καλλιέργειας βαμβακιού.
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Παράταση στην αξιολόγηση Νέων Αγροτών;

altΆτυπη παράταση μέχρι τέλος του τρέχοντα μήνα  αναμένεται να δώσει στους αξιολογητές των Περιφερειών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Η διαδικασία κανονικά ολοκληρώνεται  σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου. Μετά το τέλος του μήνα και τη λήξη της β’ αξιολόγησης, θα αναρτηθούν οι πίνακες των αποτελεσμάτων με δικαιούχους, εν δυνάμει δικαιούχους (όσοι τους λείπουν δικαιολογητικά), επιλαχόντες και απορριπτόμενους. Μετά θα ανοίξουν οι ενστάσεις και τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών της α’ δόσης, η οποία ορίζεται στο 70% του συνολικού πριμ.
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Απώλειες στα σιτηρά

altΖημιές στα σιτηρά έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και η ξηρασία που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες, τονίζει  ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων Εμμανουήλ Γουγουλάκης.

Εκτιμάται πως στα σιτάρια θα καταγραφεί μείωση 30% στην στρεμματική απόδοση και 10% στην ποιότητα σημειώνει ο κ. Γουγουλάκης, προσθέτοντας πως μέχρι τώρα, στις άλλες δύο βασικές καλλιέργειες του Νομού μας, βαμβάκι και καλαμπόκι, δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Αγροτικά

News image

12.200 στρέμματα καλλιεργειών

12.200 στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών  επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του διημέρου 16 και 17 Ιουνίου στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης, σύμφωνα με την εκτίμηση του  διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Μικρές εντάσεις

Μπορεί τα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να μην προδιέθεταν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos