Διαφήμιση
Διαφήμιση


Προτάσεις μετεγκατάστασης

altΠροτάσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού της Μεσοχώρας καλείται να υποβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης.
Για το ζήτημα αυτό, έχει συγκληθεί εκτάκτως το Σώμα να συνεδριάσει στο Δημαρχείο Πύλης, σήμερα στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πύλης, μ’ αυτό μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Με τις προτάσεις των αρμόδιων αυτοδιοικητικών φορέων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, το υδροηλεκτρικό έργο στον Αχελώο εισέρχεται στην τελική φάση της υλοποίησής του.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Επιτυχημένη πρωτοβουλία

altΕπιτυχημένη κρίνεται η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ιταλικής πόλης Λορέτο στον δήμο Πύλης, το τριήμερο 1 6 -17-18 Ιουνίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως ανταπόδοση περυσινής του Τρικαλινού  Δήμου στον Ιταλικό, με την ευκαιρία της επετείου των 700 ετών της εκκλησίας της Αγίας Οικείας της Θεοτόκου, η οποία μαζί με την Πόρτα Παναγιά, έχουν δομικά  στοιχεία από την Ναζαρέτ.
Άνοιξαν «πύλες» για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε αυτοδιοικητικά ζητήματα και αναμένεται περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας, από την οποία θα προκύψουν για τον Τρικαλινό Δήμο, αλλά και τον Νομό μας.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις της Ιταλικής αντιπροσωπείας σε διάφορα μέρη του Νομού, όπως τα Μετέωρα. 
 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Υποδέχεται κλιμάκιο από το Λορέτο της Ιταλίας

altΤο Σάββατο 16 Ιουνίου έρχεται η αποστολή από το Λορέτο της Ιταλίας στην Πύλη, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης επίσκεψης στην γειτονική χώρα κλιμάκιου του Ελληνικού Δήμου πέρυσι την άνοιξη.
Όπως έχει τονιστεί από τον δήμο Πύλης «δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην Πύλη να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό, παγκόσμιο, θρησκευτικό προορισμό. Βρισκόμαστε στην έναρξη αυτής της προσπάθειας, ανάδειξης των μοναδικών Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής μας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά».
Η επίσκεψη των Ιταλών θα διαρκέσει τρεις ημέρες(16-17-18/6), ενώ το Σάββατο έχει σχεδιαστεί εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, με το εξής πρόγραμμα:
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Αναβολή και αντιδράσεις

altΗ έλλειψη απαρτίας ήταν η αιτία για να αναβληθεί η προχθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, παρόλα αυτά όμως - για ακόμη μια φορά - δεν έλειψαν οι εντάσεις έστω και για την λίγη ώρα που βρέθηκαν στα έδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Την ίδια ώρα, πράγμα που αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού ήταν το γεγονός ότι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρόλο που πρόσφατα …τιμωρήθηκαν με αργία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί απουσίαζαν αδικαιολόγητα από συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν να μην δίνουν το παρών, 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση
 

Αναμένει να «τρέξει» το κατάλληλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

altΤην προκήρυξη του κατάλληλου μέτρου αναμένει ο δήμος Πύλης για να εντάξει σ’ αυτό το σημαντικό έργο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής στο Παλαιομονάστηρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει από τις αρμόδιες αρχές θετική στάση για το εν λόγω έργο, οπότε όταν «τρέξει» το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, η λιμνοδεξαμενή θα έχει πολλές πιθανότητες να ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,48 εκ. ευρώ και θα έχει χωρητικότητα περίπου 1 εκ. κ.μ. νερού, ενώ θα αρδεύει πάνω από 2.000 στρέμματα. 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

«Δίκτυο Πίνδος»

alt«Σάρκα και οστά» έλαβε το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής  Πίνδου» χθες στο Δημαρχείο Πύλης, με την ιδρυτική Γενική Συνέλευση(ΓΣ) των μελών του.
Το Δίκτυο με τον διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Πίνδος» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει ως στόχο την από κοινού προώθηση προς επίλυση ζητημάτων των περιοχών που καλύπτουν οι Δήμοι, ώστε να λυθούν προβλήματα και να δοθούν αναπτυξιακές προοπτικές. Δηλαδή αυτοδιοικητικοί φορείς συνενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να διεκδικήσουν από το κράτος και την ΕΕ κονδύλια, προγράμματα, έργα κλπ.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Αναζήτησαν τομείς συνεργασίας

altΗ επιχειρηματικότητα, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός και η ανεργία των νέων βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης τριών αυτοδιοικητικών του Δήμου Φαρκαδόνας στην Σερβία, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο στην περιοχή.
 
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Έργων κ. Γιάννης Μέμηλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Μπαγιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Αναγνώστου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη Raska της Σερβίας, όπου συμμετείχαν σε μια δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση
 
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Μικρές εντάσεις

Μπορεί τα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να μην προδιέθεταν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos