Διαφήμιση
Διαφήμιση


Πλούσιος ο απολογισμός δράσης στην παιδεία

Από τον δήμο Φαρκαδόνας
 «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ποικιλοτρόπως την εκπαιδευτική κοινότητα» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοσμάς

altΜε στόχο την ανάδειξη του τοπικού εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά την  περαιτέρω καλλιέργεια όσων ασχολούνται με τους ζωτικούς χώρους της παιδείας, ο δήμος Φαρκαδόνας έχει προχωρήσει σε σειρά δράσεων.
Κάνοντας τον απολογισμό των ενεργειών, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κώστας Κοσμάς δήλωσε ότι «σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, κατά την διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς, υλοποιήσαμε διάφορες επιμορφωτικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις που στόχευαν κυρίως στην αναβάθμιση και την ανάδειξη της εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον απολογισμό του κ. Κοσμά, την σχολική περίοδο 2015-2016, αναπτύχθηκαν στον δήμο Φαρκαδόνας οι εξής δράσεις:

- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (θεματικές δράσεις στην πλατεία Φαρκαδόνας με τη συμμετοχή των σχολείων).

- Βιωματικό εργαστήριο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχoκοινωνικής Αναπτύξης (ΙΨΑ) Λάρισας και με θέμα τη "Σχολική Βία" στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδονας.

- Συνεδρίαση 1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων (μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Προληπτική οδοντιατρική μέσω της κινητής μονάδας από το "Χαμόγελο του Παιδιού" και με τη συνδρομή του οδοντιατρικού συλλόγου Τρικάλων. Επισκέφτηκε και τις 23 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά - Νηπιαγωγεία) ενώ εξετάστηκαν συνολικά 801 μαθητές.

- Δωρεάν διαδικτυακό κοινωνικό φροντιστήριο για απερίοριστο αριθμό μαθητών Δημοτικού και για 50 μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων, προσφορά του ΑΡΝΟΣ Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ.

- Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες μέσω των σχολείων.

- Let's do it Grecce 2016 - Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού, με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων. Ανάπτυξη δράσεων καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης του σχολικού χώρου, πλούσιες σε φαντασία και πρωτοτυπία. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων με τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος και να αναπτυχθεί στους μαθητές η εθελοντική συνείδηση.

- 1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Φαρκαδόνας στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημαρχείου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Για δεύτερη φορά (εκπαιδευτική περίοδος 2015-16), τίθεται σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαρκαδόνας, προσφέροντας μαθήματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων σε όλο το φάσμα του Δήμου.


Καταλήγοντας ο κ. Κοσμάς υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε ως δήμος Φαρκαδόνας, όπως κάναμε και μέχρι τώρα, να στηρίζουμε ποικιλοτρόπως την Παιδεία, να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας».

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Μικρές εντάσεις

Μπορεί τα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να μην προδιέθεταν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos