Διαφήμιση
Διαφήμιση


Προχωρά η διαδικασία

altΠροχωρά, χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία για την επιλογή των Διευθυντών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το σχετικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Προχθές, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία που αφορούσε τη γνωμοδότηση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων, όπου δεν έλειψε και η αποχή, κυρίως στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα  τον προϊστάμενο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση 367 εκπαιδευτικού συμμετείχαν και 227 δεν πήραν μέρος και ακολούθησαν τις οδηγίες της ΔΟΕ που καλούσε σε απεργία – αποχή από την διαδικασία.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση ... 

 

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

altΧωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν από σήμερα τα ειδικά μαθήματα.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Ηλεκτροτεχνίας όπου έδωσαν το παρόν 17 άτομα από 21 που είχαν δηλώσει συμμετοχή με την αποχή να κυμαίνεται στο 19 %,  στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο με 6 υποψηφίους να δίνουν εξετάσεις, χωρίς να καταγράφεται καμία απουσία, στα Στοιχεία Σχεδιασμού  Θερμάνσεων με 7 υποψηφίους να συμμετέχουν στη διαδικασία και την αποχή να φτάνει στο 50%.

Τέλος, οι τρεις υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα Βοοτροφίας – Αιγοπροβατοτροφία. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση... 

Η ώρα του Μηχανογραφικού Δελτίου

altΤελείωσαν τα ψέματα για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από σήμερα και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση... 

Στιγμές ανεμελιάς για τα προσφυγόπουλα

altΣτιγμές ξεγνοιασιάς, αναμελιάς και παιχνιδιού είχαν την ευκαιρία να περάσουν, χθες τα προσφυγόπουλα στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» που πήραν μέρος στις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»  που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ συμμετείχε και το Δημοτικό Εργαστήριο Τρικάλων. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση... 

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις

altΧωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο ν. Τρικάλων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σήμερα, δίνοντας την σκυτάλη στα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπήρξαν μόνο διαγωνιζόμενοι στο Μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών» και από τους 34 απόφοιτους που δήλωσαν συμμετοχή στα θρανία κάθισαν οι 28, με το ποσοστό αποχής να έρχεται στο 17,6%.

Περισσότερα στην ένυτπη έκδοση... 

 

H υγεία στο προσκήνιο

altΤο θέμα της υγείας είναι κάτι το πολύτιμο, έτσι σε κάθε ευκαιρία θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να το εκμεταλλεύονται με το καλύτερο τρόπο οι συμπολίτες, όταν δίνεται η δυνατότητα μέσα από ανάλογα προγράμματα.
Συνεχίζονται οι δωρεάν δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την πρόληψη και την Υγεία των πολιτών. Επί μία εβδομάδα, από 21 έως; 28 Ιουνίου 2017, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας για συμπολίτισσες.
Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων (Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση.

Ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

altΖημιές σε καλλιέργειες, υποδομές, αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως του περασμένου Σαββάτου και της Παρασκευής.
Όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι έπληξαν τους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης.
Όσον αφορά την γεωργική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, έχουν προκληθεί ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες, σε αμπέλια, σε καλαμπόκια, σε βαμβάκια, σε τριφύλλια και σε σιτάρια. Στα δύο πρώτα υπάρχουν περιπτώσεις που η ζημιά φτάνει το 100%. Επίσης, μεγάλη καταστροφή έχουν πάθει συνολικά από τις βροχοπτώσεις οι καλλιέργειες πεπονιών.
 
 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Τοπικά

News image

Η ώρα του Μηχανογραφικού Δελτίου

Τελείωσαν τα ψέματα για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Μικρές εντάσεις

Μπορεί τα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να μην προδιέθεταν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos