Διαφήμιση
Διαφήμιση


Από μέρα σε μέρα ξεκινά η διαδικασία

Για την υποβολή αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Αναβολή λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες Τρικαλινοί γονείς, που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ.
Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει χθες, ωστόσο όπως διευκρίνισαν στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), η πρόσκληση προς τους γονείς θα εκδοθεί με καθυστέρηση λίγων ημερών, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, την φετινή χρονιά υπάρχει ανασχεδιασμός της δράσης, ώστε να διασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, θα λάβουν την σχετική ενίσχυση. Επίσης, ο ανασχεδιασμός στοχεύει να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός ενισχυόμενων οικογενειών/παιδιών, χωρίς παράλληλα ν' αλλάζουν τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία οι ωφελούμενοι/παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα, όσον αφορά τους γονείς, είναι αρχικά ότι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους. Επίσης, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher.
Τα στοιχεία που διατηρούνται σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα είναι ότι δίνεται προτεραιότητα σε γονείς που είναι άνεργοι ή επισφαλώς απασχολούμενοι ή έχουν εισοδήματα κάτω από το κατώφλι φτώχειας. Επίσης,  ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος (ΕΕΤΑΑ) προσφέρει υπηρεσίες σύζευξης ανάμεσα στις διαθέσιμες θέσεις φροντίδας και τις προτιμήσεις των γονέων, ενώ να σημειωθεί ότι η σύζευξη δεν είναι δεσμευτική.
Τέλος, απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους και να επισημανθεί ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και δεν αφορά επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Τοπικά

News image

Άφησαν τις δικογραφίες και ...γλέντησαν

Εν μέσω σοβαρών ζητημάτων που έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος, κυρίως με το ασφαλιστικό και φορολογικό, οι δικηγόροι παραμέρισαν για λίγο τα προβλήματά τους και τις δικογραφίες και γλέντησαν. Συγκεκριμένα με μεγάλη ...

της Νικολέτας Μούκα | Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Αποτρόπαιο περιστατικό

Φαίνεται ότι η αυστηροποίηση του Νόμου σχετικά με την κακοποίηση των ζώων, δεν εμποδίζει ορισμένους ...

της Νικολέτας Μούκα | Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Στο επίκεντρο τα προβλήματα

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά την χθεσινή συνάντηση ...

της Νικολέτας Μούκα | Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

«Τα μαθητικά χρόνια δε τ΄ αλλάζω με τίποτα»

Τα ωραιότερα και ανέμελα χρόνια της ζωής τους αναπόλησαν προχθές το βράδυ οι απόφοιτες του ...

της Νικολέτας Μούκα | Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Οι «πράσινες επενδύσεις» στον δ. Τρικκαί

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση στον δήμο Τρικκαίων αντιμετωπίζουν την προοπτική να προχωρήσει το θέμα με τις ...

της Νικολέτας Μούκα | Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos