Διαφήμιση
Διαφήμιση


Από μέρα σε μέρα ξεκινά η διαδικασία

Για την υποβολή αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Αναβολή λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες Τρικαλινοί γονείς, που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ.
Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει χθες, ωστόσο όπως διευκρίνισαν στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), η πρόσκληση προς τους γονείς θα εκδοθεί με καθυστέρηση λίγων ημερών, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, την φετινή χρονιά υπάρχει ανασχεδιασμός της δράσης, ώστε να διασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, θα λάβουν την σχετική ενίσχυση. Επίσης, ο ανασχεδιασμός στοχεύει να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός ενισχυόμενων οικογενειών/παιδιών, χωρίς παράλληλα ν' αλλάζουν τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία οι ωφελούμενοι/παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα, όσον αφορά τους γονείς, είναι αρχικά ότι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους. Επίσης, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher.
Τα στοιχεία που διατηρούνται σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα είναι ότι δίνεται προτεραιότητα σε γονείς που είναι άνεργοι ή επισφαλώς απασχολούμενοι ή έχουν εισοδήματα κάτω από το κατώφλι φτώχειας. Επίσης,  ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος (ΕΕΤΑΑ) προσφέρει υπηρεσίες σύζευξης ανάμεσα στις διαθέσιμες θέσεις φροντίδας και τις προτιμήσεις των γονέων, ενώ να σημειωθεί ότι η σύζευξη δεν είναι δεσμευτική.
Τέλος, απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους και να επισημανθεί ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και δεν αφορά επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Τοπικά

News image

Η ώρα του Μηχανογραφικού Δελτίου

Τελείωσαν τα ψέματα για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

«Αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν, χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ τη ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Μικρές εντάσεις

Μπορεί τα θέματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να μην προδιέθεταν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos