Διαφήμιση
Διαφήμιση


ΛΟΙΠΑ

Δράσεις ενάντια στο Μνημόνιο

altΣειρά δράσεων ώστε να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα προγραμματίζουν σε τοπικό επίπεδο τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων, το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς όπως σημειώνουν «η μάχη δεν τελείωσε! Αντίθετα μόλις άρχισε».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, με στόχο να οργανωθεί κοινή δράση απέναντι στο νέο Μνημόνιο.

Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι και μια ανοικτή εκδήλωση για την πολιτική της πρόταση ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα το επόμενο διάστημα. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Εργαζόμενοι και Συλλογικότητες «υποδέχθηκαν» τον Πολάκη

altΜε συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει στη Δημόσια Υγεία και όχι μόνον, χθες, εργαζόμενοι, συλλογικότητες και σωματεία … υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, στον προαύλιο χώρο του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους, στα σχέδια της Κυβέρνησης, απαιτώντας δημόσια υγεία και φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως  «Στις τράπεζες λεφτά, κλειστά νοσοκομεία, κυβέρνηση -ΕΕ διαλύουν  την υγεία» και «Δημόσια υγεία για όλον τον λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο». 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Αντίδραση για την πρόταση δημοψηφίσματος

altΤην αντίδραση του κομματικού φορέα του Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι» έφεραν οι δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σιμορέλη για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στην σκληρή τους οικονομική στάση.

Έτσι «Το Πατάμι» ν. Τρικάλων θεωρεί ότι οι δηλώσεις του κ. Σιμορέλη, που έγιναν στην «Λέσχη 97,6» την Δευτέρα προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή και σύγχυση στους πολίτες.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Πρόταση για κοινή πολιτική δράση

altΠρόταση για κοινή δράση και πολιτική συνεργασία, προς οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς και τα κινήματα που κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριλιστική κατεύθυνση, αλλά και κατά της Ε.Ε., απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη βάση της πολιτικής απόφασης της 3ης Συνδιάσκεψης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατυπώνει την πρότασή της για τον κοινό βηματισμό, την κοινή δράση για την ανατροπή της επίθεσης, τον διάλογο και την πολιτική συνεργασία, της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντί Ε.Ε. Αριστεράς και των πολύμορφων δυνάμεων που κινούνται σε λογική ανατροπής και έρχονται σε ρήξη με τις λογικές της διαχείρισης του συστήματος.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Συντονίζονται για τις επόμενες δράσεις

altΤις δράσεις τους ενάντια στα όσα εφαρμόζει η Κυβέρνηση προγραμματίζουν τα Τρικαλινά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχοντας ως στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζονται για την πανεργατική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να περάσουν μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, που θα περιλαμβάνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και επιπλέον βήματα προς την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, όπως και αλλά αντεργατικά μέτρα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Το «Όχι» που έγινε «Ναι»

altΓια τα όσα έχουν συμβεί από το καλοκαίρι του 2015 και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν συμβεί μετά και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου από την Κυβέρνηση.

Με αφορμή λοιπόν το βιβλίο «Το “Όχι” που έγινε “Ναι”»  σε επιμέλεια του Χρήστου Λάσκου και του Δημοσθένη Παπαδάτου, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος «Rossonero» διοργανώνει αυτό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, εκδήλωση με ομιλητές τον πρώην γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσο Κορωνάκη και το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ κ. Αντώνη Νταβανέλο.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Στο δρόμο για το 3ο συνέδριο

altΣτο δρόμο για το 3ο Συνέδριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» βρίσκονται τα τοπικά στελέχη που προχθές προχώρησαν στην εκλογή των συνέδρων.

Οι κάλπες στήθηκαν στα γραφεία του κόμματος και οι σύνεδροι αναδείχθηκαν οι Ιωάννης Καϊκης, Τριαντάφυλλος Γαρδίκας, Γιώργος Μπίχτας, Γιώργος Κουβάρας λ και Γιώργος Τσιτσικώστας.

Περισσότερα την έντυπη έκδοση

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos